ACTUALITAT

Accions de protecció de la ‘Sabateta de la Mare de Déu’ amb el Servei Flora de la Generalitat

28 de June de 2023

El passat dilluns 19 de juny, el Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès es va reunir amb el Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya. Aquest organisme gestiona les mesures en matèries d’espècies protegides i amenaçades i, per tant, fa seguiment de les espècies amb un grau de conservació preocupant al nostre territori. A més, deleguen part de les seves actuacions i responsabilitats en els Parcs Naturals, els Consorcis i altres òrgans gestors.

En aquest cas, en els diversos EIN de la comarca s’ha estat treballant sobre diverses plantes amenaçades, entre les quals l’espectacular Sabateta de la Mare de Déu (Cypripedium calceolus), una espècie que compta només amb unes poques desenes d’exemplars al Ripollès.

Davant una situació tan complexa per la flora amenaçada de casa nostra cal extremar les precaucions i unir esforços per mantenir-ne les poblacions i evitar que desaparegui. Així mateix, des del CEINR emplacem a tota la ciutadania i visitants a gaudir dels entorns naturals d’una forma respectuosa i sense provocar impactes al medi i la seva biodiversitat.