ACTUALITAT

Parades als mercats per conscienciar contra les espècies invasores

22 de August de 2023
Una de les parades informatives que s’han organitzar recentment. /CEINR


Les espècies invasores són un enemic silenciós del territori. Amb l’objectiu de plantar-los cara, durant aquest mes d’agost hem impulsat diverses parades informatives als mercats dels municipis de la Vall del Freser amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest problema. La campanya també ha servit per donar suport al projecte d’erradicació de la budleia (Buddleja davidii), una planta que ha colonitzat el medi fluvial i que ara s’estén a zones enjardinades.

El projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona i vol evitar els impactes negatius que les espècies invasores poden causar a la biodiversitat autòctona. La budleia, originària de l’Àsia, s’ha convertit en un greu problema a la Vall del Freser, on ha aconseguit naturalitzar-se i expandir-se de manera descontrolada.

Amb l’objectiu de promoure que els ciutadans prenguin partit en el problema, les parades han servit per entregar plantes natives autòctones o de jardineria, no invasores, a tots els interessats que s’ofereixin a eliminar les budleies i a reemplaçar-les. Aquest pas crucial no només ajuda a eliminar una planta invasora, sinó que també fomenta la preservació de la riquesa biològica única de la Vall del Freser.

Des del CEINR recordem que la participació de tota la ciutadania és clau per garantir la preservació de l’entorn natural. Tots els ciutadans i ciutadanes que  desitgin rebre més informació sobre les espècies invasores de les valls del Freser, poden posar-se en contacte amb el Consorci i a través de la web i les nostres xarxes socials.

L’actuació dóna suport al projecte d’erradicació de la budleia (Buddleja davidii), una planta que ha colonitzat el medi fluvial i que ara s’estén a zones enjardinades.