ACTUALITAT

S’inicien els censos de mostreig del gat fer i altres mesocarnívors a la Serra del Montgrony

24 de November de 2023

Comencem la temporada 2023/2024 del seguiment de mesocarnívors, o petits mamífers carnívors, a la comarca del Ripollès. En concret, d’aquí poc activarem les càmeres de fototrampeig de la Serra del Montgrony, que durant els pròxims 3 o 4 mesos captaran imatges del gat fer (Felis silvestris) i d’altres espècies d’interès.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte FELIS – Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya, un grup de treball vinculat a la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), i es farà el seguiment fins al febrer/març del 2024. Des del CEINR donem suport a aquesta iniciativa i liderem les accions a la nostra comarca, conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

El projecte, en concret, consisteix en seguiment a llarg termini del gat fer i de la resta de mesocarnívors a Catalunya a partir d’unes càmeres trampa o de “fototrampeig” col·locades al bosc. Es tracta d’una tècnica no invasiva que permet conèixer la presència d’espècies animals de difícil detecció en un determinat territori.

Les conclusions dels censos de l’any passat van evidenciar que el 2022 va ser una temporada dolenta pel felí. Esperem que enguany els resultats siguin més positius!