ACTUALITAT

Extraccions de budleia a la finca forestal de Can Gorra

06 de October de 2023

L’edifici de Can Gorra forma part l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, ja que va ser propietat de la comtessa Guinedilda, esposa de Guifré el Pilós, i es coneixia com a “Villa Provensa”. Precisament, en aquest enclavament històric situat al municipi de Campelles és on el Consorci dels Espais d’Interès Natural del Ripollès ha executat una de les seves darreres actuacions, amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquesta mateixa setmana, des del CEINR, s’han realitzat extraccions de la budleia (Buddleja davidii) en l’entorn natural de la finca forestal municipal. Una tasca de preservació dels hàbitats autòctons i que s’emmarca en la ‘lluita’ contra les espècies exòtiques invasores que tant perjudiquen l’ecosistema local. Els treballs duts a terme pels tècnics del Consorci, a més, es complementen amb les accions divulgatives als mercats de la Vall del Freser i la conscienciació a través del projecte educatiu en diversos centres de la comarca.

Així mateix, hem aprofitat les tasques d’extracció de la budleia per renovar la cartelleria i senyalitzacions de la zona, per tal d’informar els visitants sobre les espècies pròpies dels boscos de Campelles i les seves característiques, els senders marcats, regulacions per a escaladors a les Coves de Ribes, entre altres especificacions.